2024 május 29

Nanotechnológiával fejleszt egy magyar kozmetikai cég

A szépségápolási termékek importálásával és gyártásával foglalkozó cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs
Hivatal által meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázaton fátyolmaszk fejlesztéséhez kapott támogatást.

A fátyolmaszk esetében az arcpakoláshoz használt kozmetikai anyagokat nem közvetlenül a bőrre viszik fel, hanem átitatnak vele egy vékony szövetet, amit az arcra simítanak.

Vetési Viktor, a cég ügyvezető igazgatójának ismertetése szerint a nanotechnológiának az a szerepe, hogy hatékonyabbá tegye a fátyol szövetét nedvesítő krémben, folyadékban vagy gélben található hatóanyagok bőrön keresztüli felszívódását.

A piaci trendek elemzése és a fogyasztói igények felmérése után öt fátyolmaszk termék fejlesztését kezdték meg: hidratáló, ránctalanító, multivitaminos bőrtápláló, érzékeny, illetve problémás bőrre alkalmazhatót – közölte az ügyvezető igazgató.

Egyelőre az öt különféle fátyolmaszk laboratóriumi fejlesztései valósultak meg, az üzemi méretű gyártásra a pilot projekt sikere után készülnek fel. A közlemény szerint a Lora Beauty Kft. célja, hogy környezetbarát, minőségi, hatékony és jó ár-érték arányú napi használatú kozmetikai terméket gyártson.

Vetési Viktor tájékoztatása szerint a cég 2000 óta működik, jelenleg 29 embert foglalkoztat. A Lora Beauty Kft. tavalyi nettó árbevétele 860 millió forint,adózott eredménye pedig 150 millió forint volt. A cég idén 1,1 milliárd forintos árbevételre és 200 millió forintos nyereségre számít – ismertette a cég ügyvezető igazgatója.