2024 március 04

Jól navigált a viharos időkben is a Binance

Bár a 2023-as év viharos volt a kriptovilág számára, ennek ellenére sem állt le az értékes termékek és a robusztus infrastruktúra kiépítése a Web3-térben. Az év végére erősebb iparággá váltunk, miután komoly előrelépéseket értünk el a digitális eszközök tömeges elterjedése felé vezető úton. Iparági vezetőként a Binance ugyanolyan ellenszélben dolgozott, és ugyanolyan győzelmeket élt át, mint a digitális eszközök ökoszisztémája általában.

A blokkláncot és a kriptót 2023-ban néhány kulcsfontosságú trend befolyásolta, ezek alakításából mi is kivettük a részünket. A SocialFi felemelkedésétől a kriptofizetések robbanásszerű elterjedéséig, a megfelelésre való fokozott összpontosítástól a Web3-termékek növekvő hozzáférhetőségéig a Binance élen járt. Keményen dolgozott a felmerülő felhasználói igények kielégítésén és a digitális eszközökbe vetett bizalom globális kiépítésén.

Jól navigált a viharos időkben is a Binance

2023-ban több mint 40 millió új felhasználót üdvözölhettünk. Ami közel 30%-os növekedés az előző év végéhez képest, ezen kívül folyamatos bővülést tapasztaltunk kulcsfontosságú szolgáltatásainkban. Új termékeket és funkciókat vezettünk be, amelyek a blokklánc következő korszakára épülnek. Hűek maradtunk alapvető értékünkhöz: mindig a felhasználókat helyeztük előtérbe. Megerősítettük megfelelőségi programunkat is.

Az év végi jelentésünk, State of The Blockchain: Binance’s 2023 in Review című kiadványunk a legfontosabb tényeket, statisztikákat és narratívákat foglalja össze. Ezek leírják az év dinamikáját a Binance és a szélesebb digitális eszközipar számára.

Az emberközpontú web

A blokklánc és a Web3 végső ígérete az, hogy decentralizáltabb és a felhasználókra jobban fókuszáló online élményt nyújt az embereknek. Mivel a Binance arra összpontosít, hogy maximális értéket nyújtson a felhasználóknak, nem meglepő, hogy a világ vezető kriptotőzsdéjeként továbbra is erős növekedést tapasztaltunk a felhasználói regisztrációkban. Eközben egyre többen veszik igénybe a napi pénzügyek lebonyolítását megkönnyítő szolgáltatásainkat, amelyek még közelebb viszik a Web3 világát a mindennapi élethez.

A Binance 2023 végére elérte a 170 millió regisztrált felhasználót, és 1785 kereskedési páron keresztül 431 eszközzel kereskedhetett. Óriási növekedés történt a kriptofizetésekben, a P2P-kereskedésben és a kereséshez kapcsolódó szolgáltatásainkban. A Binance Pay-t aktívan használók száma 70%-kal nőtt.

P2P platformunk – amely immár 970 fizetési módot és 112 fiatvalutát támogat – 18%-kal több kereskedést bonyolított le, mint tavaly. 39%-kal több felhasználót szolgált ki. A Binance Earn is egyre erősebb lett, és most már 362 eszközt támogat a Simple Earn termékcsaládban. 2023-ban 35%-kal több felhasználót szolgált ki, mint egy évvel korábban, és 16,8%-kal növelte a termékeiben zárolt összértéket.

A Binance Feed a Web3-as közösségi élmény iránti, az egész iparágra kiterjedő igényre reagálva Binance Square platformmá alakult át, amely a Web3-as tartalmak univerzumába való belépőként szolgál. Az elmúlt év során az alkotók száma a Binance Square-en 1200-ról 11 ezerre, az aktív napi felhasználók száma pedig 700 ezerről 1,6 millióra nőtt. 

Biztonság és megfelelés

2023-ban az amerikai szabályozó hatóságokkal történt megegyezéssel felelősséget vállaltunk a múltbeli magatartásunkért, és új fejezetet nyitottunk a Binance történetében. Vezetőváltáson mentünk keresztül, még erősebb szervezetté váltunk. A vizsgálat segített létrehozni a mai átfogó megfelelőségi (compliance) programunkat.

Folytattuk a compliance technológiánkba, folyamatainkba történő beruházásokat: 2023-ban 213 millió dollárt költöttünk erre, ami 35%-os növekedés az előző évi 158 millió dollárhoz képest. Az év végén világszerte 18 országban rendelkeztünk engedélyekkel és regisztrációkkal – többel, mint valaha.

A digitális eszközökkel kapcsolatos tiltott tevékenységek elleni küzdelem érdekében fokoztuk együttműködésünket a globális bűnüldöző szervekkel: idén 58 ezer hatósági megkeresésre válaszoltunk, 120 képzést tartottunk a bűnüldöző szervekkel történő tapasztalatcsere érdekében, és számos olyan nagy horderejű ügy megoldásában támogattuk a hatóságokat, amelyek eredményeként bűnözőket és terroristákat tartóztattak le, rengeteg jogtalanul szerzett pénzt foglaltak le, és nemzetközi bűnszövetkezeteket számoltak fel.

Felhasználóink biztonságának további garantálása érdekében tökéletesítettük platformunk biztonsági intézkedéseit, és egy sor biztonságra összpontosító oktatási kampányt indítottunk. Az év végén a felhasználók vészhelyzetben történő védelmére létrehozott SAFU-alapunk értéke 1,2 milliárd dollár volt.

A Binance proof-of-reserves (POR) rendszere 2023-ban 9-ről 31-re növelte a támogatott eszközök számát, így bárki számára biztosítható, hogy mindig 1:1 arányban fedezzük a felhasználói eszközöket, plusz további tartalékokat képezzünk.

Web3 mindenkinek

2023-ban a decentralizált pénzügyek (DeFi), a blokkláncjátékok és a SocialFi termék- és felhasználói élményfejlesztései új felhasználókat vonzottak a Web3-alkalmazások univerzumába.

A decentralizált webhez hozzáférhető és felhasználóbarát lehetőségei iránti igényre reagálva elindítottuk a Binance Web3 Walletet – egy közvetlenül a Binance alkalmazásba integrált, önfenntartó pénztárcát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezeljék kriptopénzeiket, tokencseréket hajtsanak végre több láncon keresztül, hozamokat szerezzenek, és interakcióba lépjenek a különböző blokkláncplatformokkal. Néhány hét alatt a Binance felhasználói több millió Web3 tárcát hoztak létre.

Bár a számaink erősnek tűnnek, a legnagyobb eredményünknek mégis azt tartjuk, amit lehetetlen számszerűsíteni: növekvő közösségünk bizalmának fenntartását, ami alapvető fontosságú a küldetésünk, a pénz szabadságának globális előmozdítása szempontjából. 2023-ban a Binance számára a felhasználók voltak az elsők – és mindig is azok maradnak.

Borítókép forrása: Shutterstock