2023 március 20

Itt vannak a csúcs Samsungok

Elstartolt az új prémium Samsung sorozat. Az S23-as széria nem nagy, de hasznos fejlesztésekkel fog megjelenni, a versenytársaktól megszokottan borsos áron.

A Galaxy S23 okostelefon-család három modellből áll: a standard S23, a valamivel drágább S23+ és a csúcsmodell S23 Ultra-ból. Az S23 és az S23+ 799 dolláros, illetve 1000 dolláros áron indul. A legfejlettebb modell 1200 dolláros kiskereskedelmi áron kerül forgalomba.

Mindhárom már ma előrendelhető, és február 17-én kerül a boltok polcaira.

Az S23-as sorozat az Apple tavaly szeptemberben bemutatott iPhone 14-es készülékével kerül szemtől szembe. A Samsung jellemzően az év első felében adja ki zászlóshajó modelljeit, a második félévben pedig a Galaxy Z összecsukható telefonok sorát.

A Samsung többnyire finom fejlesztéseket hajtott végre új prémium készülékén, többek között a kamerafunkciók javításával.

Ami új

A három modell közül a legdrágább, a Galaxy S23 Ultra 200 megapixeles „adaptív pixeles” érzékelővel rendelkezik, amely 16 pixelt egyesít egyetlen nagyobb pixelbe, így fényesebb, részletesebb felvételeket készít gyenge fényviszonyok között – közölte a Samsung.

A Samsung hozzátette, hogy a felhasználók gyenge fényviszonyok melletti fotózását a készülékkel a Qualcommal közösen fejlesztett belső chipkészlet sokkal gyorsabb feldolgozási sebessége, valamint a mesterséges intelligencia segíti majd.

A készüléken van egy „astro hyperlapse” nevű videofunkció is, amellyel a felhasználók speciális felszerelés nélkül készíthetnek időzített mozgóképeket – például csillagok mozgásáról -.

A Samsung az új készülék játékképességeit is dicsérte, mondván, hogy a felhasználók hosszabb ideig tudnak majd játszani az erősebb akkumulátornak köszönhetően. Az S23 Ultra hatalmas, 5000 milliamperórás akkumulátorral rendelkezik. A sima S23 3900, míg a plussz 4700mAh akkumulátorral rendelkezik.

Nem csak itt van ultra

A vállalat szerdán bemutatta új Galaxy Book3 laptopcsaládját is, amely egy harmadik Ultra modellt is tartalmaz 16 hüvelykes AMOLED kijelzővel. A Samsung Galaxy Book2 csak kétféle változatban jelent meg. A Samsung azt reméli, hogy az új laptopok a prémium PC-k piacán is nagyot fognak szólni.

A cég olyan szoftvert mutatott be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fájlokat húzzanak és dobjanak át a laptopok és az okostelefonok között. A felhasználók a Book3-at Samsung táblagépekkel is párosíthatják, hogy az utóbbit második képernyőként használhassák – közölte a Samsung.

Forrás: cnbc.com