2024 július 16

Ismét tőzsdére léphet a Yahoo

A Yahoo vezérigazgatója szerint a vállalat a tőzsdére való visszatérést tervezi.

A Yahoo, az internet világhódításának egyik korai úttörője „nagyon nyereséges, és készen áll arra, hogy tőzsdei bevezetés útján visszatérjen a nyilvános piacokra.”

Ezt Jim Lanzone vezérigazgató mondta a Financial Timesnak adott, kedden megjelent interjújában. A Yahoo az 1990-es években került a köztudatba. A dotcom-boom idején vált világszinten ismert névvé a Yahoo.  Ekkor a YHOO ticker alatt jegyzett részvény árfolyamában nagy mértékű emelkedést láthattunk.

A webes szolgáltató, amely olyan cégekkel versenyez, mint a Google anyavállalata, az Alphabet Inc. és a Facebook anyavállalat, a Meta Platforms Inc. az év elején közölte, hogy a munkaerő több mint 20 százalékát elbocsátják. Akkor Lanzone állítólag azt mondta, hogy a leépítéseket egy veszteséges üzletágon hajtják végre. De összességében a döntés „rendkívül előnyös” lesz a vállalat számára.

Lanzone a Financial Timesnak elmondta, hogy megannyi év után is még mindig előkelő pozíciót tudhat magáénak a Yahoo.  „Bár a vállalatnak voltak nehézségei, még mindig óriási a forgalmunk, és a legjobb napjaink még előttünk állnak.” – mondta a vezérigazgató.

Lanzone hozzátette, hogy a Yahoo agresszívan keresi a lehetőséget, hogy a kapcsolódó ágazatokban fúziók és felvásárlások révén üzleteket építsen. A Yahoo nemrég vásárolta meg a Wagr sportfogadási alkalmazást. Bár a Yahoo még mindig „túl kicsi” ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Google és a Microsoft keresőmotorjával, a Binggel, Lanzone optimista, és úgy látja, hogy az AI új lehetőségeket kínál a vállalat számára.

tech

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com