2024 június 18

Támogatás gazdálkodóknak

A közlemény felhívja az érintettek figyelmét, hogy a kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére támogatási kérelmeket augusztus 15-én 8 órától kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Tekintettel arra, hogy a benyújtást követően módosításra, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség, a MVH önellenőrzési listát tett közzé a honlapján. A lista segítségével a gazdálkodó meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez.

További segítséget nyújthat a kérelem beadásához az MVH honlapján a jogcímhez kapcsolódó gyakran ismételt kérdések menüpont tanulmányozása. Ide – tájékoztató jelleggel – folyamatosan töltik fel a beérkező leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszok.

A támogatás igénylésére forráskimerülésig, de legkésőbb ez év október 18-án 18 óráig nyílik lehetőség. Ezért érdemes a kérelmeket mielőbb benyújtani, mert azokat az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el – tartalmazza a közlemény.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken Szentlőrincen emlékeztetett rá, hogy a kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére 24 milliárd forintos, 35 százalékos támogatási intenzitású pályázati forrás nyílik meg augusztus 15-én.