2023 szeptember 22

Szakadásra emelkedik a HP

A Wall Street Journal értesülései szerint a Hewlett-Packard kettészakadásra szánta el magát, amely révén két vállalat jön létre. Az egyik a vállalati hardverekért és szolgáltatásokért, a másik a személyi számítógépekért és nyomtatókért felel majd. A hírre a Hewlett-Packard részvényárfolyama közel 8 százalékkal ugrott meg a piacnyitás előtti kereskedésben.

A mai napon a 38,25 dolláros csúcs is megdőlhet, amellyel az árfolyam 3 éve nem látott magasságokba kerülhet. Meglepő fordulatnak számít a szakadás híre, mivel a közel egy éve szabályosan emelkedő trend csak nemrég törte meg a trend támaszát, amely miatt joggal várhattunk egy nagyobb korrekciót az árfolyamban.

A HP a döntést a hatékonyság várható növekedésével indokolta. Mivel az utóbbi időkben az eladások láthatóan visszaestek, szükség is van az átszervezésre. Mind a két új cég esetében évi 50 milliárd dolláros árbevételre számítanak. A szétválást és átszervezést a piac láthatóan díjazta, így az emelkedő csatornába való visszatérés is könnyen elképzelhető.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]