2024 július 14

Orbán Moszkvába indul a váratlanul Zelenszkijhez tartó útja után

Orbán Viktor holnap várhatóan Moszkvába utazik, néhány nappal azután, hogy kedden meglepetésszerű látogatást tett Kijevben – írja az X-en a VSquare újságírója. Szijjártó Péter külügyminiszter is megy.

Orbán már biztosan tudta a Zelenszkij találkozóját megelőző napokban is, hogy Moszkvába tart az útja, mivel egy ilyen találkozó leszervezése nem egy hét alatt zajlik.

2023. Orbán-Putyin

Legutóbb október 17-én Pekingben, a Kína által szervezett Övezet és Út Fórum keretében találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A megbeszéléseken olyan témák kerültek szóba, mint az Oroszországból Magyarországra irányuló gáz- és kőolajszállítások, valamint a Roszatom tervei a paksi atomerőmű új blokkjainak magyarországi megépítésére. A találkozón részt vett a két állam külügyminisztere, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettese és az orosz energetikai vállalatok vezérigazgatói is.

Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozója

Mindeközben az is kiderült, hogy Orbán Július 5.-én és 6-án Azerbajzsánba is elutazik a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára , ami Susában kerül megrendezésre – írja az MTI.