Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Ne okozzon fejfájást az őszi szünet!

A K&H megoldást kínál a problémájára

Nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy a nagyszülők bármikor tudnak a gyerekekre vigyázni. Így sok szülő már előre tart a hosszabb iskolai szünetektől, amikor meg kell oldani a kicsik napközbeni elhelyezését. Mivel a probléma évről évre felmerül, érdemes már előre készülni az őszi szünetre, amikor egy hétig nincs tanítás.

 

Számos tábor elérhető erre az időszakra, ám egyik sem olcsó, négy napi ellátásért 20-40 ezer forintot is ki kell fizetni az interneten elérhető információk szerint. Ha ezt a megoldást választjuk, érdemes a családi költségvetésből előre elkülöníteni a szükséges összeget. Előre összefoghatunk a rokonokkal, baráti házaspárokkal: ha mindenki csak egy napra vesz ki szabadnapot, és cserébe több gyereket is elvállal, könnyebb megszervezni a felügyeletet.

 

Ha már megvan, ki vigyáz a kicsikre, akkor sem mindegy, mivel töltjük a napot: találjunk ki előre programokat, ne a tévé, számítógép előtt üljenek a gyerekek. Ha jó az idő, egy közeli kirándulóhely felkeresése az útiköltségen kívül nem kerül semmibe, főleg, ha az uzsonnáról is magunk gondoskodunk, így akár pár száz forintból is kihozható egy egész napos program. A kisebbeknek vonzó egy szép őszi park is, ahol lehet gesztenyét gyűjteni például, amiből később különböző figurákat is készíthetnek. Kevés alapanyag, színes papír, gyöngy, ceruzák segítségével is le tudjuk kötni az alkotni vágyókat, így azok is találhatnak tartalmas elfoglaltságot maguknak, akik nem tudnak drága belépőkre, szállásra költeni.

 

Aki megteheti, ősszel még érdemes többnapos utazást is betervezni a családdal. Mérjük fel előre a várható kiadásokat, és anyagi lehetőségeinknek megfelelően válasszunk úticélt. A szállás több ezer forintos költséget jelent, egy panzióban vagy három csillagos szállodában 7 ezer forinttól indulnak az árak, míg egy négy csillagos szállodában akciósan is legalább 18 ezer forintot ki kell fizetni személyenként és éjszakánként. Találhatunk akciós utakat, kedvezményes szálláslehetőségeket az interneten, használjuk ki a közösségi vásárlás nyújtotta előnyöket, illetve ne feledkezzünk meg például a családoknak járó MÁV-utazási kedvezményekről sem. Egy gyerekkel 33 százalékos kedvezménnyel lehet utazni, míg a nagycsaládosoknak 90 százalékos kedvezmény jár.

 

„Tudatosan, előre készülve az őszi szünetre még van idő körülnézni, összehasonlítani az árakat, hogy családunk számára a lehető legoptimálisabb ajánlatot válasszuk. Gyermekünk is örülni fog, ha valami érdekes programmal töltjük a szünidőt, illetve a felnőttek számára is felüdülést jelenthet pár nap kikapcsolódás anélkül, hogy az jelentősen megterhelné a családi költségvetést” – tanácsolta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.