2024 július 17

Yamal – Megbolondult az FC Barcelona! Elutasították a transzfert

A Barcelona állítólag visszautasított egy hatalmas, 250 millió eurós ajánlatot Lamine Yamalért a 2024-es Európa-bajnokság előtt.

Yamal a spanyolok sztárja volt Németországban, és a keddi, Franciaország ellen megnyert elődöntőben szerzett góljával ő lett a legfiatalabb játékos, aki valaha gólt szerzett egy Eb-n.

Az EFE beszámolója szerint a Barcelona a torna előtt megaajánlatot kapott Yamalért, de azt azonnal visszautasította.

A beszámoló hozzáteszi, hogy az ajánlatot Deco „meg sem fontolta”, mivel egyszerűen nem eladó semmilyen áron.

Arról nem esik szó, hogy melyik klub tette az ajánlatot. A pletykalapok korábban azt állították, hogy a PSG hajlandó lenne ugyanekkora összeget kiadni a tinédzser leigazolásáért.

A Barcelona elnöke, Joan Laporta korábban elmondta, hogy a klub visszautasított egy 200 millió eurós ajánlatot Yamalért, a katalánok állítólag hosszú távú megállapodást kötöttek a tinédzserrel – írja barcablaugranes.

Barcelona nem aggódik

Ami a Barcelonát illeti, egyáltalán nem aggódnak, ha Lamine Yamal jövőjének kérdéséről van szó.

A Blaugrana tavaly 2026-ig szóló új szerződéssel kötötte le őt, és 1 milliárd eurós feloldási záradékkal pajzsozta le. Ráadásul a két fél között van egy olyan paktum is, hogy amint betölti a 18. életévét, 2030-ig meghosszabbítják a szerződést.

Yamal történelmet írt, mit tartogat a jövő?

Minden szem továbbra is a tinédzserre szegeződik, akinek csodálatos tehetségét mintha előre jelezte volna az a nemrég felbukkant fotó, amelyen a Barcelona legendája, Lionel Messi tartja őt kisbabaként a karjában.

„Szombaton, a döntő előestéjén [Jamal] a 17. születésnapját ünnepli” – jegyezte meg Javier Ortiz de Lazcano az ABC-ben. „Nagyon világosan megmondta, hogy mit akar – ‘megnyerni az Eb-t’. Tizenkét év elteltével a La Roja ismét ott van az Eb döntőjében. Ha nyer, akkor negyedszerre, ami páratlan teljesítmény. Ha ez megtörténik, akkor a történelem emlékezni fog arra, hogy Lamine volt az a fiú, aki ráijesztett Európára, és aki megsemmisítette Franciaországot az elődöntőben”.

Mások eközben még mindig kissé szédelegtek a kedd este után. „Egy tinédzserről ilyen túlzó kifejezésekkel beszélni elég ahhoz, hogy az ember megszédüljön, de hát, a fenébe is, az ő hibája” – írta Joan Josep Pallàs a La Vanguardiában.

„Olyasmivel állunk itt szemben, ami koraérettségében példátlan. Pelé – és ez nem összehasonlítás, annyira nem őrültünk meg – 17 éves volt, amikor a svédországi világbajnokságon lőtt hírnévre, Lamine Yamal pedig 16 évesen már az Eb-n nemzetközi szinten is megvetette a lábát… Ő egy csoda. Már csak arra várunk, hogy a vízen járjon.”