2024 február 28

Új bankfiókot adott át az MBH Bank Székesfehérváron

Új bankfiókot adott át fiókmodernizációs programjának keretében az MBH Bank pénteken Székesfehérváron – tájékoztatott a pénzintézet.

A hitelintézet szerint kiemelt céljuk, hogy az ország teljes területén megújítsák közel 500 bankfiókból álló hálózatukat. Ennek keretében több fiókot teljes mértékben az ügyféligényekhez és az új márkához igazítva újítanak meg, valamint teljesen új fiókokat is nyitnak. A Budai út 36. szám alatti, 623 négyzetméteres épület jelenleg átlagosan 100-120 ügyfelet szolgál ki naponta. Sajátossága a prémium HUB, amely többek között állandó befektetési tanácsadót és elsőbbségi bankfióki kiszolgálást kínál a prémium ügyfelek számára.

A gyorsabb kiszolgálás érdekében két ATM automata is üzemel az új bankfiókban. A közlemény kitér arra, hogy az MBH Bank országszerte közel 900 helyszínen rendelkezik bankautomatával, ezáltal már jelenleg is megfelel a jegybank által előírt, darabszámra vonatkozó kötelezettségének. A hitelintézet a fiókmodernizációs tevékenysége mellett, az új ATM-hálózati stratégiájának megfelelően jelentős fejlesztést tervez a jövő évre. Ennek keretében a bankautomaták számát több mint 1600-ra növeli 2024 végére. Valamint a tervek szerint a készpénzbefizetésre alkalmas automaták számát is megtriplázza.

Az új eszközök beszerzésére és telepítésére, valamint az automaták korszerűsítésére több mint 10 milliárd forintot fordít a bank. Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete, a legtöbb bankfiókkal rendelkezik Magyarországon, közel kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 737 milliárd forintot, a banknál elhelyezett betétállomány több mint 6500 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot – közölte a távirati iroda.

Borítókép: Shutterstock