2024 június 24

Jelentett az ING és a Walt Disney

Bejött a költségcsökkentés

A szerdán közzétett adatok szerint az ING adózás előtti eredménye éves összevetésben 39 százalékkal 1,65 milliárd euróra emelkedett, meghaladta az elemzők által várt 1,45 milliárd eurót.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Az eredményjavulásban fontos szerepe volt a költségcsökkentéseknek, továbbá annak, hogy sikerült növelnie ügyfeleinek a számát, különösen Németországban. Ezen kívül a banknak csupán 133 millió eurót kellett elkülönítenie a nem teljesítő hitelek kockázati fedezeteként a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 265 millió euró után.

Az ING negyedéves adózott eredménye 1,14 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,257 milliárd euróról, a bázisidőszakban ugyanakkor egy eladásból származó egyszeri, 506 millió eurós tétel is növelte a profitot.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Esett a Disney

Tegnap éjjel, piaczárás után jelentett a Disney. A vállalat eredményei vegyesen alakultak a várakozásokhoz képest, a 13,3 milliárd dolláros bevétel kismértékben alulmúlta a konszenzust, míg az egyszeri tételektől tisztított részvényenkénti eredmény 9 centtel haladta meg a várakozásokat -írták összefoglalójukban az Equilor elemzői.

A vállalat bevételének jelentős kitevő kábel TV-s részleg bevétele elmaradt a várt 4,2 milliárd dolláros értéktől. A Disney az elemzői konferencián részletesen ecsetelte a divízió teljesítményét és ismét megerősítette, hogy az ESPN csatornát a Netflixhez hasonló működéshez igazíthatják.

A további részlegeket tekintve a médiahálózat 5,95 milliárd dolláros bevétele elmaradt a 6,08 milliárd dolláros várakozásoktól, továbbá a Disney parkokat üzemeltető szegmens és a Disney stúdió bevételei sem érték el a konszenzust.

A Disney részvényárfolyama 2,6 százalékot esett a zárás utáni kereskedési szakaszban.