2024 június 14

Indiában gyártanak majd lítium-ion akkukat

Indiában egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezet védelmére, az autókra vonatkozóan új széndioxid-kibocsátási szabványok bevezetését tervezik. Az indiai gépjárműpiacon a kompakt modellek keresettek a leginkább, ezért szükség van az ilyen típusú, megfizethető modellekhez használható fenntartható technológiák bevezetésére.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

A három vállalat közös akkumulátorgyártó vállalkozása megfelelő mennyiségben biztosítja majd a lítium-ion akkumulátorokat a fenntartható autók használatát előtérbe helyező törekvésekkel összhangban, valamint hozzájárul az indiai kormány „Make in India” („Gyártsunk Indiában!”) kezdeményezéséhez is.

A közös vállalkozás már 2017-ben megalakul, a gyártás a lehető leghamarabb elindul. A kezdeti tőkeberuházás értéke 20 milliárd japán jen. A közös vállalkozás 2 milliárd japán jen törzstőkével indul, és a tervek szerint a Suziki 50 százalék, a Toshiba 40 százalék és a Denso 10 százalék üzletrészt birtokol majd.

A közös vállalat alapításának részleteit még vizsgálnia szükséges a három cégnek, illetve az illetékes hatóságoknak is a vonatkozó versenytörvények figyelembe vételével kell azt jóváhagynia.