2023 november 29

Hullámvasúton a Valeant árfolyama

A videó kattintásra indul.

A Valeant Pharma menedzsmentje megemelte az idei évi várható számokat, aminek hatására a részvények hatalmasat emelkedtek, 24 százalékos pluszban zárták a keddi kereskedést – foglalta össze az eseményeket Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Meglepték az elemzőket

Az elemzői várakozásoknál kedvezőbb nyereséget ért el a kanadai Valeant Pharmaceuticals International Inc gyógyszergyártó vállalat – derül ki a vállalat keddi közléséből.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A kanadai cég, amely egyebek között a Magyarországon is kapható Supraderm, Stadalax és Mastu termékek gyártója, az idei első negyedévben 628 millió dolláros adózott eredményt ért el a tavalyi év azonos időszakában elért 374 millió dolláros veszteség után. Az eredmény felülmúlta a Wall Street várakozásait.

A gyógyszergyártó hat negyedév óta az idei negyedévben lett először nyereséges. A Valeant az év első három hónapjában 2,11 milliárd dollár bevételt ért el a tavalyi év azonos időszakában elért 2,37 milliárd dollár után, az idei bevétel alulmúlja a 2,16 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. A kanadai vállalat igyekszik visszanyerni a befektetők bizalmát, miután könyvelési és árazási gyakorlata miatt vizsgálat folyt ellene.