2023 március 23

Folytatódik a Samsung szárnyalása

Dél-koreai értékpapír piaci elemzők becslése szerint a Samsung a július-szeptemberi harmadik negyedévben az előző évinél 24,5 százalékkal magasabb, 51,37 ezer milliárd won értékesítési árbevétel után 7,5 milliárd won (6,2 milliárd dollár) üzleti eredményt ér el.  A Samsung idei második negyedévi 6,7 ezer milliárd won üzleti eredménye volt eddig a legmagasabb a cég történetében.

A Samsung az elmúlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a Galaxy S3 okostelefon globális értékesítése alig három hónappal májusi piaci bemutatás után már meghaladta a 20 millió darabot. A KDB Daewoo Securities Co. elemzője az első három hónapra 15 milliós eladási számot várt.

A Samsung Galaxy S3 értékesítése az Egyesült Államokban is rohamléptekkel növekszik az Apple-vel folyó szabadalmi per ellenére is. Az elmúlt hónapban a Galaxy S3 megelőzte az iPhone 4S eladási számát az amerikai piacon. Az Apple a Samsung ellen benyújtott újabb és újabb kereseteiben legutóbb a Galaxy S3-at is hozzáadta a szabadalomsértőként megjelölt termékek hosszú listájához.