Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

Brillírozott a Citigroup

A bank nyeresége 4,29 milliárd dollárra, részvényenként 1,35 dollárra nőtt az előző évi 2,84 milliárd dollárról, részvényenként 95 centről. Tavaly a harmadik negyedévben a Citigroupnak csaknem kétmilliárd dollárt kellett kifizetnie szerkezetátalakítási és jogi költségekre. Elemzők kisebb, 1,28 dolláros részvényarányos nyereségre számítottak.

A bank bevétele – az elemzői várakozásokkal összhangban – 5 százalékkal, 18,69 milliárd dollárra csökkent a szeptember végéig tartó három hónapban. Michael Corbat, a Citigroup vezérigazgatója az eredményeket értékelve elmondta: annak ellenére, hogy a bevétel nem járult hozzá a jó negyedéves eredményekhez, a bankcsoportnak sikerült kezelnie a kockázatokat, kiadásokat és a tőkéjét.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A harmadik legnagyobb amerikai banknak sikerült ellensúlyoznia a változékony piaci környezet és az amerikai kamatemelés időpontja körüli bizonytalanságot is. A kedvező eredményekhez hozzájárult, hogy a bank megkapta az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő Federal Reserve jóváhagyását a részvényvisszavásárlásra.

Így az egy évvel korábbihoz képest 2 százalékkal kevesebb részvény forgott a piacon, ami növelte a részvényenkénti nyereséget. A kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően a Citigroup árfolyama több mint 2 százalékkal emelkedett a New York-i tőzsdén.