Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Bajnokok Ligája: óriási a botrány, kizárás jön?

Futballpályára nem való jelentek tanúi lehettünk a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulóját megelőző napon, a török bajnokság Süper Lig 15. fordulójában. A botrány után válságülést tartott a Török Labdarúgó-szövetség, és az országban felfüggesztették az összes bajnoki mérkőzést. A bántalmazók ellen elfogatási parancsot adtak ki.

Az aljas támadás hátterében

A 37 éves Halil Umut Meler a legismertebb török FIFA-bíró hétfő este az Ankaragücü–Rizespor-mérkőzést vezényelte le, amely egy 97. percben lőtt vendék gól után 1:1-es eredménnyel zárult. A mérkőzés csípős hangulatát alátámasztja, hogy Meler mindkét csapatból kiállított egy játékost. A lefújást követően viszont eldurvultak a dolgok, hiszen Faruk Koca, az Ankaragücü klubelnöke berohant a pályára és földre küldte a bírót. Majd két hazai szurkoló is berohant és megrugdosták őt. A Török Labdarúgó-szövetség mielőbbi jobbulást kívánt a bántalmazott bírónak. Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök is megszólalt, aki mélységesen elítélte a történteket.

Bajnokok Ligája: Csodára van szüksége Erik ten Hagnak

A botrány után ma estére a figyelem a Bajnokok Ligájára irányul. A Manchester Unitednek a Bayern Münchent kell legyőznie. Viszont még ekkor sem reménykedhet a továbbjutásban, hiszen nem csak a saját kezében van a sorsa. A csapat továbbjutása függ az FC Köbenhavn és a Galatasaray közti összecsapás kimenetelétől. Abban az esetben, ha a FC Köbenhavn vagy a Galatasaray nyer a csoport másik mérkőzésén, a manchesteriek kiesnek, bármilyen eredmény születik az Old Traffordon. 

Szerdán pedig az F csoportban számíthatunk hatalmas küzdelemre. A Newcastle a hozzá hasonlóan ötpontos AC Milant fogadja, és a továbbjutáshoz mindkét csapatnak arra van szüksége, hogy nyerjen, miközben a PSG nem győzhet Dortmundban.

A hétfő esti tragikus történések után ma estére a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörös fordulója kerül majd a figyelem központjába. Az esettel kapcsolatban azt már lehet tudni, hogy a két szurkolót őrizetbe vették nem sokkal a mérkőzés után, és a klubelnök ellen is elfogatási parancsot adtak ki.

Címlapkép forrása: Shutterstock