2024 július 25

Visszahívják az összes elektromos Porsche Taycant

Globális visszahívást rendelt el a Porsche. Az elektromos Taycan modell összes eddig legyártott példányát visszahívják potenciális fékhiba miatt. Számolt be a Villanyautosok.hu vasárnap.

A tisztán elektromos meghajtású Taycan valamennyi, eddig legyártott példányát visszahívja a Porsche egy potenciális fékhiba miatt. A problémát nem lehet szoftveresen orvosolni, a tulajdonosoknak szervizbe kell vinniük az autót. – Írják.

Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) honlapján is fellelhető hivatalos leírás szerint a világszerte eladott több mint 150 ezer Porsche Taycan egy kis részénél előfordulhat, hogy az első féktömlő megreped, ami a fékfolyadék szivárgásához vezet. Ez pedig csökkentheti a fékteljesítményt és meghosszabbíthatja a megálláshoz szükséges távolságot. Növelve a balesetek kockázatát. Az Autocar szerint úgy tudni, hogy eddig egyetlen balesetben játszhatott szerepet a fékhiba.

A Porsche szerint a 150 ezer legyártott Taycan kevesebb mint egy százalékánál jelentkezhet ez a hiba. Viszont inkább visszahívást rendeltek el és minden autóban cserélik az alkatrészt. A visszahívás a 2019. október 21. és a 2024. május 13. között gyártott példányokra vonatkozik. A Porsche értesíteni fogja a tulajdonosokat, hogy vigyék el autóikat márkaszervízbe. A munka körülbelül két órát vesz igénybe, ingyenes, és a garanciára nem lesz hatással.

Forrás: Autocar, Villanyautosok