2024 július 14

Elektromos autózás – Drasztikus változás lépett életbe!

Péntetkől drasztikus változás lépett életbe, váratlanul érheti az elektromos autósokat. Egy közkedvelt szolgáltatást fel függesztette a Mobiliti. Ezáltal már nem lesz olyan egyszerű külföldön tölteni az elektromos autókat. Mindezt a lehető legrosszabbkor tették meg. Pont a nyár közepén, amikor sokan utaznak külföldre. Közölte a Vezess.hu

Nem lesz olyan egyszerű külföldön tölteni az elektromos autókat

Villanyautósok arról számolt be, hogy a Mobiliti pénteki bejelentése hidegzuhanyként érheti az elektromos autósókat. A vállalat ugyanis tegnap közölte, hogy június 28-tól határozatlan ideig szünetel a külföldi romaing szolgáltatás.

Szünetel a szolgáltatás

A szolgáltatás abban segített a hazai villanyautó-használóknak, hogy 500 forintos kényelmi felár ellenében számos európai ország töltőit használhatták. Ezáltal nem kellett a helyi szolgáltatók alkalmazásait letölteniük. Továbbá nem kellett újra és újra megadniuk a bankkártya-adataikat. A mostani bejelentés értelmében viszont sem az MVM Mobiliti alkalmazásával, sem RFID kulccsal nem indíthatnak töltést külföldi töltőállomásoknál a felhasználók.

A Mobiliti a hivatalos tájékoztatóban a „szüneteltetés” szót használta, így a Villanyautósok szerint még van remény, hogy mindössze átmeneti korlátozásokról van szó.

Képek forrása: Shutterstock

Forrás: Mobiliti, Vezess, Villanyautosok