2024 július 20

Változatlaul B+-ra jó az AutoWallis a Scope Ratings-nél

Megerősítette az AutoWallis hitelminősítését éves felülvizsgálatán a Scope Ratings, a besorolást a magas növekedés kockázatai ellenére változatlanul (B+) hagyta – közölte a vállalat.

A tájékoztatás szerint a kilátásokat a megemelt növekedési tervek és azok növekvő finanszírozási igénye miatt a hitelminősítő pozitívról stabilra változtatta. Illetve ezzel párhuzamosan a finanszírozást B+ besorolásra módosította, míg az üzleti tevékenység besorolását javította (BB-) a már elért diverzifikáció elismeréseként. A társaság által korábban kibocsátott kötvények besorolása szintén B+ maradt. A Scope Ratings értékelése alapján a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési kötvényprogram (NKP) feltételeinek – ismertette a távirati iroda.

A tervek alapján az AutoWallis újabb duplázást tervez 2028-ig, így árbevétele 750 milliárd forintra, míg EBITDA-ja 40 milliárd forintra emelkedhet. A független intézet a vállalatot és adósságának besorolását stabil kilátások mellett erősítette meg. Elismerve ezzel a kiugró növekedés kezelésének sikerét – írták. Az AutoWallis Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényeinek árfolyama egy éven belül 88,6 és 168 forint között változott.