2024 május 29

Új modellt dobott piacra a Ferrari

A Ferrari bő 1 órával ezelőtt mutatta be a legújabb modelljét, a Ferrari Roma Spider-t.

A Ferrari csütörtök este bemutatta a Ferrari Roma kabrió kivitelét. A Ferrari Roma Spider az olasz sportautó gyártó első szövet tetejű kabriója az F430 Spider 2010-es visszavonulása óta.

(www.ferrari.com)

A Ferrari új belépő szintű kabriójaként érkező Roma Spider a Ferrari Portofino M helyére kerül a modellpalettán. A Ferrari Roma nyitható tetejű kivitele megszakította a keménytetős Ferrari kabriók több évtizedes trendjét. A Ferrari F430 Spider 2010-es visszavonulása óta nem gyártottak szövet tetejű kabriót a Ferrarinál. A Roma Spider az orrmotoros Ferrarik történelmében is fontos mérföldkőnek számít, egészen a 365 GTS4 1969 bemutatása óta nem volt puhatetős orrmotoros Ferrari a gyár kínálatában. A Ferrari a Roma tervezése során a 60-as évek eleganciáját igyekezett megtestesíteni.

(www.ferrari.com)

A tető ötrétegű, méretre szabott szövetből készül, a kupé keménytetejéhez hasonló hangszigeteléssel büszkélkedhet. Az új Roma Spider 13.5 másodperc alatt dobja le a tetejét. A teljesítményről ugyanaz a 612 lóerős, 3.9 literes, duplaturbós V8-as motor gondoskodik, mint a kupéban. Ennek köszönhetően az autó a 0-100 km/h-s sprintet 3.4 másodperc alatt futja, míg a végsebessége 320 km/h körül van.

Ferrari
(www.ferrari.com)

A Roma Spider árát még nem jelentették be, de várhatóan a kupé testvéréhez hasonlóan körülbelül 200 ezer euró környékétől lesz hazavihető.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: Ferrari