2024 április 22

Ismét árat változtat a Tesla

A Tesla csütörtökön megemelte az amerikai Model S és X járműveinek árait a honlapja szerint. Az érdekes ebben az, hogy a két modell még mindig 20%-al kevesebbe kerül, mint az év elején. Ez a sorozatos árcsökkentéseknek köszönhető.

6 adag csökkenés, majd növelés, majd …. ?

A Tesla január óta csökkenti az árakat világszerte. Az Egyesült Államokban pedig egészen keddig hatszor tette ezt meg, vélhetően a volumen növelése céljából. A Tesla Model S Plaid és Model X Plaid – az említett modellek teljesítményváltozatai – ára most 107 490 dollár, szemben a korábbi 104 990 dollárral. A Model X ára most nagyjából 2,6%-kal magasabb, 97 490 dollár, míg a Model S ára nagyjából 2,9%-kal, 87 490 dollárra emelkedett. A Tesla a hónap elején 5000 dollárral csökkentette a Model S és a Model X mindkét változatának árát, néhány nappal azután, hogy január-márciusban 38%-kal vissszaestek a megrendelések.

shutterstock

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerdán megduplázta a tavaly év végén indított árháborút.

A vállalat a legalacsonyabb negyedéves bruttó árrést könyvelte el az elmúlt két évből. Ez az agresszív árcsökkenésnek köszönhető. A részvények persze be is szakadtak, hiszen az elemzők nem erre számítottak.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy a Tesla úttörő szerepet játszik az elektromos járművek dinamikusabb árazásának kialakításában, amit más gyártóknak is követniük kell.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock