Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Hódít a kaliforniai luxus – Fisker

A Fisker leleplezte a legújabb fegyverét: Fisker Ronin – 1000 lóerős, 600 mérföld hatótávolságú tisztán elektromos sport GT, 385 ezer dollárért.

A Fisker hivatalosan is elindította az előjegyzést az első teljesen elektromos szuperautójára. Az új Ronin várhatóan 2025 második felében érkezik, 600 mérföldes hatótávval és több mint 1000 lóerővel.

A Ronin névre keresztelt, elegáns megjelenésű modellt a gyártó a világ első „kabrió grand tourereként” jellemzi. Az autó ára várhatóan 385 ezer dollártól fog kezdődni az Egyesült Államokban. A modell korlátozott példányszámban érkezik, mindössze 999 darabot gyártanak belőle.

Fisker Ronin

Az új modellt a múlt héten mutatták be Kaliforniában az autógyártó első Product Vision rendezvényén. Henrik Fisker vezérigazgató jellemzése szerint az új elektromos modell „tökéletes túraautó a hosszabb utakra.”

A Fisker az eseményen megerősítette, hogy a Ronin-t három motorral és összkerékhajtású rendszerrel szerelik fel. Így az autó teljesítménye meghaladhatja az 1000 lóerőt is, és a 0-62 mérföldperórás sebesség pedig 2.0 másodperc alatt érhető el. Méret tekintetében a Ronin közel áll az olyan sportos elektromos autókhoz, mint a Porsche Taycan és a Mercedes-AMG EQS 53. A külső design hasonlít a Fisker Ocean nevű SUV-hoz, melynek gyártása nem rég kezdődött el Ausztriában. A Ronin gyártása és a legelső modellek kiszállítása a tervek szerint 2025 végén kezdődhet meg.

Fisker Ocean

Az autógyártó azt tervezi, hogy 2027-ig egymillió darab elektromos járművet helyez forgalomba. 2030 után tovább bővítik a vállalatot, úgy, hogy évi egymillió darab elektromos autó legyártására is képesek legyenek.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: https://www.fiskerinc.com/