2023 november 28

Chrysler – Ígéretes elektromos modell jön

A Chrysler vezérigazgatója szerint a márka legújabb elektromos modellje 2025-ben érkezhet. 

A Stellantis csoportba tartozó Chrysler márka következő új modellje egy elektromos crossover lesz, amely 2025-ben érkezhet. Minderről Christine Feuell, az autógyártó vezérigazgatója számolt be szerdán. 

A vezérigazgató elmondása szerint a márka egy új szedán bevezetését is fontolgatja. Mivel hamarosan kivezetik régóta gyártásában lévő Chrysler 300-as modellt. 

Chrysler - Ígéretes elektromos modell jön

A Reuters Events Automotive USA 2023 című detroiti konferenciáján Feuell elmondta, hogy az új crossover formatervét a 2022-es Consumer Electronics Show-n bemutatott Chrysler Airflow koncepció ihlette. 

Az új crossover majd az STLA Large architektúrán fog osztozni a többi Stellantis modellel. Feuell elmondta, hogy a Chrysler még mérlegeli az új szedán méretét, dizánját. Elmondta, hogy egy koncepcióváltozatot a jövő év elején várhatóan bemutatnak majd, de részleteket egyelőre nem árult el. 

Az autógyártó arra számít, hogy “az évtized végéig” továbbra is kínálni fogja hibrid Pacifica modellt. A márka továbbá egy “digitális ügyfélélményt” nyújtó weboldalt is tesztel. Ahol a fogyasztók konfigurálhatják, megrendelhetik és ütemezhetik is az új járművek szállítását.  

Forrás: Reuters 

Borítókép forrása: www.shutterstock.com