Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Brutális botrány körvonalazódik a ritka Mercedes modell körül?

A @swisscars nevű Instagram felhasználó elégedetlenségét fejezte ki a Mercedes-AMG G 63 4×4 modell kapcsán pénteken. A felhasználó 3 képet töltött fel a közösségi médiaplatformra, melyben nem tetszését fejezte ki.

A tulajdonos kapott egy levelet a svájci Mercedes-től, melyben értesítették, hogy ismét visszahívják az autóját. A poszt szerint ugyanezen probléma miatt már egyszer visszahívták a G 63 4×4 modelljét. Ekkor több hónapig nem tudta használni az autóját. A különleges modellért elmondása szerint közel 400 ezer fontot fizetett. Ez átszámítva több mint 160 millió forint. A poszt további elmondása szerint az első visszahívást követően úgy tűnt megoldást talált a problémára a gyártó. „Most úgy fest, mégsem.” – tette hozzá az autó tulajdonosa. 

A Mercedes azt javasolta, hogy a hiba elhárításáig egyáltalán ne használják az autót. A svájci autógyűjtő hozzátette, hogy „ő tényleg nem az a fajta ember, aki kihasználja az erejét a közösségi médiában. Több mint rendben van, hogy az autóknak visszahívási kampányaik vannak. Manapság a legtöbb autó (olcsó vagy drága) valamikor visszahívási kampányt kap, és ez így van rendjén, mindaddig amíg meg is javítják.”

Elégedetlen vásárló

„Én mindig a megoldásra koncentrálok, nem pedig a problémára. Ami itt felbosszant, az az, hogy a Mercedes megoldása jelenleg alapvetően az, hogy „sajnáljuk, de nincs megoldásunk. Addig is, ne használja a drága új autóját!” Ez a második alkalom pontosan ugyanazon probléma miatt! Az első alkalommal az autó majdnem 6 hónapig állt! Volt már néhány autóm az évek során, de ez a válasz kritikán aluli! Egy ilyen drága autó esetében pláne!” – írta a posztban.

Esik a modell ára

„Arról nem is beszélve, hogy ezek a problémák miatt a modell ára erőteljesen lefelé tart. Egy olyan autóért, ami állítólag „különleges” volt, mivel az emberek már nem akarják ezt az autót. Amit meg is értek… Ki az, aki ezen veszít? Természetesen nem a Mercedes, hanem a végső vásárló! Nem azért vettem ezt az autót, hogy eladjam. De brutális, amikor ennyit fizetsz egy autóért és azt látod, hogy az ára így esik.”

A harmadik képen egy új állapotban lévő G 63 4×4 hirdetését mutatta meg az autógyűjtő. Egy svájci eladó már 294.900 svájci frankért is megválna az autótól. Ez bő 40 millió forinttal az újkori ára alatt van.

A svájci privát autógyűtjőnek több mint 204 ezer követője van az Instagram közösségi médiaplatformon. A nyilvános elégedetlenség nyilvánításának komoly következményei is lehetnek.

Forrás: Instragram – @swisscars

Borítókép: Shutterstock