2023 december 02

Bővül a Netrisk Csoport a térség országaiban

Egyesíti az online összehasonlító üzletágait 6 közép- és kelet-európai országban a Netrisk csoport és a Bauer Media Group. Ezt közölte a cég.

A tranzakcióval a Bauer csehországi, lengyelországi, szlovákiai összehasonlító oldalai csatlakoznak a vállaNetrisk portfóliójához.  A magyarországi Netrisk.hu mellett osztrák és litván honlapok is tagjai. Az egyesülő csoportnak 80 millió potenciális ügyfele lesz a térségben, így meghatározó jelentősége lehet európai szinten is – írták. A TA Associates, a Netrisk többségi befektetője megtartja ellenőrző többséggel rendelkező tulajdonosi pozícióját, míg az MCI Capital kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A közlemény szerint mindketten elkötelezettek a növekedés támogatásában, és bíznak abban, hogy az egyesülés alapvető változást eredményez régiós szinten is. A tranzakció pénzügyi feltételeit a felek üzleti titokként kezelik – ismertette a távirati iroda.

A Netrisk online árösszehasonlító és biztosításközvetítő oldalakat működtet Közép- és Kelet-Európában, a Bauer Media Csoport pedig a nyomtatott és online sajtóban, valamint a digitális marketingszolgáltatások piacán is érdekelt. Magyarországon a Netrisk működteti az első, online biztosítási alkuszi szolgáltatást nyújtó honlapot. Létrehozója, a Netrisk Magyarország Kft. 2021-ben majdnem 6 milliárd forint, 2022-ben több mint 7 milliárd forintos forgalommal zárt, nyeresége 797,1 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt a nyilvános beszámoló szerint.