2024 július 19

Beárazták az új Porschét itthon is

Korábbi cikkünkben számoltunk be róla, hogy megújult a Porsche 911 GTS verziója. Az új kivitel viszont már nem csak pusztán benzines, boxermotoros sportautó. A Porsche új „T-Hybrid” rendszere egészen egyedi módon teszi hibriddé a nagymúltú 911-est.

Az „T-Hybrid” rendszer esetében a turbót segíti ki részben egy villanymotor. A többi hibridhajtáshoz hasonlóban nem csak a váltóba szerelt villanymotor kapcsolódik be a hajtásba. A rendszernek még van egy hagyományos hibrid eleme is a váltóban, egy 48 kW-os villanymotorral, amit egy akkumulátor táplál.

A fejlesztéseknek köszönhetően az Porsche új 911 GTS teljesítménye 541 lóerőre duzzadt. A gyorsulása 0-ról 100 kilométer/órára mindössze 3,0 másodpercet vesz igénybe. A maximális sebessége 312 km/h a gyártó szerint. A megújult 911 T-Hybrid képességeire nincs jobb bizonyíték, mint hogy a Nürburgring Nordschleife versenypályán 8,7 másodperccel jobb köridőt futott az új modell az elődjénél.

Beárazták az új hibrid modellt

A hvg.hu friss beszámolója szerint az alapmodell és a Turbo közé beékelődő arany középutas Porsche 911 GTS kapta meg a hibrid technikát. Immár Magyarországon is kapható az új hibrid 911 modell. Akinek ilyen autóra fáj a foga, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Ugyanis az új modell hazai alapára 71,6 millió forint. Extrákkal együtt bőven 70-80 millió forint között alakul majd a végső fizetendő összeg.

Mivel nem plugin-, hanem normál öntöltő hibrid technikáról van szó, az új 911-es nem kaphat zöld rendszámot, és tisztán elektromos üzemmódja sincs.

Forrás: HVG

Képek forrása: Shutterstock