Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

A Deutsche Bank lényegesen jobb, mint a tavalyi

Deutsche Bank – nyereséges évet zártak

Németország legnagyobb bankja csütörtökön közölte, hogy nettó nyeresége a júniussal végződött három hónapban elérte a 466 millió eurót az egy évvel korábbi 20 millió euróval szemben, miközben bevétele 10 százalékkal 6,6 milliárd euróra csökkent.

Az utóbbi annak tudható be, hogy a nyugodt piaci körülmények miatt visszaesett a tőkepiaci ügyletek volumene. Elemzők csak 199 millió euró nyereségre számítottak. A bank nyereségessége lényegesen jobb, mint egy éve, de elmarad a hosszabb távú céloktól – mondta John Cryan vezérigazgató.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Samsung – figyelemre méltó teljesítmény

Főleg a csipek iránti erőteljes keresletnek köszönhetően a megrázkódtatások ellenére kiugróan emelkedett a Samsung profitja

A dél-koreai elektronikai óriáskonszern csütörtökön bejelentette, hogy nettó nyeresége a második negyedévben 10,8 ezer milliárd von (9,7 milliárd dollár) volt, 85 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A működési eredmény 72,7 százalékkal 14,1 ezer milliárd vonra emelkedett.

Az árbevétel 19,76 százalékkal 61 ezer milliárd vonra nőtt. Az elemzők csak 10,1 ezer milliárd von nettó nyereségre számítottak. A Samsung teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert a vállalat alelnökének korrupciós botránya és a robbanó akkumulátoros Galaxy Note 7 okostelefon fiaskója miatt nehéz időket élt meg.