2024 április 16

464-es támaszára helyez nyomást az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Támaszához csorogtt 467 forinttól az MTelekom árfolyama, a 464-es értékre helyezett nyomást. Érdemben ezúttal sem esett el a szint, de az ide érkező zárással kedden is nyomás kerülhet rá. Felülről a csökkenő trendvonal nyomja lefelé a papírt, ezt nem sikerült átlépni az elmúlt napokban. Ha a folytatásban sem tud fölé emelkedni az árfolyam, akkor a mozgástér megfogyatkozásával letörhető lehet a 464-es támasz. Ez egyúttal az elmúlt időszak sávjának letörését is jelentené és 460-hoz ejtheti a papírt. A csökkenő trendvonal átlépésével maradhat a sávozás, illetve felmerülhet a 470-es ellenállási szint tesztelése.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Gyenge teljesítménnyel zárt 464 forinthoz a távközlési vállalat árfolyama, az előző napokhoz képest megemelkedett, de összességében továbbra is gyenge forgalom mellett. 464-es támaszának letörésével 460 alá is nyílhat út a gyengülés előtt. Az indikátorok az oldalazás után negatív irányba hajlanak a gyengülésnek köszönhetően, nem látszik potenciál az emelkedéshez. Az 50 napos mozgóátlag és 470 áttörése hozna változást ezzel kapcsolatban, egyelőre azonban a 464-es támasz letörése miatt érdemes aggódni.

Támasz: 464

Ellenállás: 469 (MA 50); 470

Heti

Az ék alá süllyedés óta stagnál az MTelekom árfolyama, harmadik hetét kezdheti a 447 forintos szintnél a papír. Ennek megfelelően az indikátoros is oldalazva adnak semleges jelzést, nincs érdemi irány az elmúlt hetekben, ami meghatározná az árfolyam mozgását. A nagy emelkedő csatorna alja 445 forintnál közeledik, ez az a kritikus támasz, melynek letörése hosszabb távra is negatív jelzéseket jelentene. Gyengülés esetén itt érdemes majd vételekkel próbálkozni. A további stagnálás is elképzelhető a folytatásban, ez esetben lassan közeledhet a trendvonal, tesztelése így hónapokba is telhet.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480