Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Karnyújtásnyira 10000-től az OTP – technikai elemzés

15 perces

Az apró háromszögben látott oldalazást követően hétfőn ismét megindult az OTP árfolyamának emelkedése, a konszolidációs alakzatból kitörve emelkedett tovább az emelkedő csatornában és közelítette megkarnyújtásnyira a 10000 forintos lélektani szintet a nap végére. A túlvettség még okozhat visszahúzást a nap elején, de összességében elvárható az ellenállás tesztelése a folytatásban. A momentum az emelkedő  csatorna megtörésével halványulhat rövidtávon.

Támasz: 9800 (csatornaalj)

Ellenállás: 10000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem tudta érdemben elbizonytalanítani a bankpapír emelkedését a csökkenő ék teteje, kilépve az alakzatból közelítette meg 10000-es ellenállását. A momentum így töretlen maradt, a 10000-es lélektani szint azonban okozhat kihívást, különösen az arra való tekintettel, hogy az RSI már elérte a túlvett szintet. A keddi kereskedés folyamán fény derülhet erre, de a technikai kép csak az emelkedő trendvonal megtörésével csorbulhat 9600-nál.

Támasz: 9600

Ellenállás: 10000

Heti

Tovább tudott emelkedni a meredek emelkedő ékben az OTP árfolyama, tovább haladva a nagy emelkedő csatorna és a 10000-es lélektani szint felé. A momentum továbbra is erős a 7800-tól látott pattanás óta, egyelőre az indikátoroknál sem látszik komolyabb elbizonytalanodás. Az első negatív megmozdulás az említett ék erőteljes letörése lenne, ez jelezne visszahúzást a lokális csúcsoktól, míg ha csak oldalazva töri meg az alakzatot a papír, akkor csak mérsékelt gyengüléssel járó konszolidáció következne. Egyelőre azonban van még lehetőség a tovább erősödésre az elmúlt hét erős teljesítményét követően.

Támasz: 9600

Ellenállás: 10000