2023 január 31

450 fölé kapaszkodott az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

450 fölött kezdte a hétfői kereskedés az MTelekom árfolyama, a MOL-hoz hasonlóan itt is elkezdődött a rés visszatöltése, a nap végére azonban sikerült magához térnie a papírnak, így összejött a 450 fölötti zárás. Egy mérsékelt akadályt így maga mögött tudhat a papír, egy mai megerősítéssel folytathatja az útját 460 irányába. Ennél a szintnél is méretesebb rés tátong, visszatöltése mutatna erőt rövidtávon, ami 475-öt is újra elérhetővé teheti. A gyengécske forgalom nem túl biztató, de ebben a körben 460, vagy a rés alja 458-nál még elérhető lehet.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Erősödni tudott pénteki záró értékéhez képest az MTelekom, így sikeresen zárt 450 fölé az árfolyam, ami az első lépése lehet az elmúlt héten látott gyengülés visszatesztelésének. A forgalom sajnos töredéke annak, amit az esésben láttunk, ami nem túl pozitív, de rövidtávon még kapaszkodhat fölfelé a papír. Az 50 napos mozgóátlag a résaljnál lehet elérhető, illetve 460 egyébként is fontos szint lehet, ide próbálhat meg elérni a folytatásban az árfolyam. Fontos támasz 434-nél húzódik, letörése lenne erős bearish jelzés a folytatásra nézve.

Heti

Harmadik hete gyengül érdemben az MTelekom árfolyama, a mérsékelt erejű támaszok letörése után az elmúlt héten 434-hez érkezett meg, ami kifejezetten fontos szint. A közeléből tudott pattanni, ennek köszönhetően az előző heti gyertyán már megjelent egy tekintélyes alsó kanóc, így ha nem is száguld vissza 475-ös ellenállásához az árfolyam, ezen a szinten megvetheti a lábát. A mélyebb korrekció már időszerű is volt, innen kezdhet újult erővel építkezni a papír. 434 tehát lefelé a kulcsszint, alatta jönnének további negatív rövidtávú kilátások, azonban amíg ez nem következik be, a gyengülést igyekezhet majd visszatesztelni a papír.