2024 június 18

Kisebb balesetek, panaszkodó ügyfelek – 382 ezer autót hív vissza a Ford

A Ford Motor Company pénteken közölte, hogy 382 ezer járművet hív vissza az Amerikai Egyesült Államokban a hátsó kamerával kapcsolatos technikai hiba miatt.

Az autógyártó pénteki tájékoztatása szerint a visszahívás a Ford Explorer, Lincoln Aviator és Lincoln Corsair típusú, 360 fokos kamerákkal felszerelt járműveket érintheti. A gyártónak eddig 17 kisebb balesetről és több mint 2100 garanciális hibabejelentésről van tudomása a szóban forgó problémával kapcsolatban.

A visszahívásról szóló hír azután érkezett, hogy a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Ford tárgyalásokat folytat a kínai BYD autógyártóval, az egyik németországi gyárának eladásáról.

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Ford vezetői jövőhéten Kínába utaznak, hogy a németországi Saarlouis-ban található gyár eladásáról tárgyaljanak. A jelenlegi tervek szerint 2025-ben megszűnik az üzemben a Ford modellek gyártása. A BYD mellett állítólag 15 másik potenciális befektető is érdeklődik a németországi gyár iránt.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy sajtóértesülések szerint a Ford azt tervezi, hogy akár 3200 munkahelyet is leépíthet Európa-szerte, és a termékfejlesztési munkák egy részét az Egyesült Államokba helyezi át. Az autógyártó németországi szóvivője nem kívánt nyilatkozni, és egy pénteki közleményre hivatkozott, amelyben azt írta, hogy az elektromos járművek (EV) gyártására való átállás strukturális változásokat igényel, és a tervek véglegesítéséig nem mond többet.

Ford F-150

A Ford részvényei péntek este több mint 2.5 százalékos pluszban álltak, idén durván 15 százalékkal nőtt meg az autógyártó részvényeinek értéke.

Forrás