2024 július 18

Cégvezetőként hogyan motiválhatjuk a dolgozóinkat?

Cégvezetőként sokat gondolkozunk azon, hogyan tudjuk ösztönözni a munkavállalókat, vagy éppen kifejezni a megbecsülésünket feléjük. A vállalati kultúrában egyre elterjedtebbé válnak a különböző ajándékcsomagok.

Pénzügyi szempontból kérdéses, hogy mivel jár jobban a cégvezetés, de a hosszú távú lojalitás megőrzése megéri a befektetést. Hiszen ez nem az ablakon kidobott pénzt jelenti. Azokon a munkahelyeken, ahol a dolgozók megbecsülve érzik magukat, sokkal nagyobb kedvvel dolgoznak. Így nem is tekinthetjük áldozatnak még pénzügyi nézőpontból sem az ajándékok megrendelésének költségeit. Hozzájárulunk vele a pozitív munkahelyi légkör megteremtéséhez és az elkötelezettség fenntartásához.

Miért érdemes ajándékcsomagot választani?

Jellemzően minden vállalat az év végén gondol olyan lehetőségre, hogy megajándékozza a dolgozóit. Erre pedig kiváló lehetőséget jelent a céges karácsonyi ajándék kedvezmény, amivel nem lehet mellélőni vezetőként. A munkáltatók számára ez egy különleges lehetőséget kínál arra, hogy kifejezzék hálájukat a munkavállalók felé. Elismerésként is kiváló megoldás lehet, amin érdemes elgondolkodni.

Értékes vonzata az ajándékcsomagnak a motiváció növelése. A dolgozók ennek hatására azt érezhetik, hogy a munkájukat megbecsülik. Hiszen ők azok a kulcsszereplők egy cég életében, akik nélkül a vállalat sem tartana ott, ahol tart. Egy motivált dolgozó lojális lesz a vállalat felé, ami szintén egy pótolhatatlan erő. Hiába rendelkezik a cég egy ütős stratégiai tervvel, ha nincs mögötte egy lojális csapat, aki el tudja érni a kitűzött célokat.

Kinek lehet jó választás?

Nem tudunk olyan iparágat mondani, ahol ne jelentene könnyebbséget az Ajándékcsomagom céges ajándékküldő szolgálat segítsége. A KKV szektor is megtalálja magának azokat a személyre szabható megoldásokat, amik hatékonyak. Jellemzően ez a réteg jelenti azokat a cégeket, ahol az egyedi ajándék jobb választás. 

A nagyvállalatok esetében szintén nagy ereje van a csomagoknak. Minél nagyobb a vállalat, annál kisebb az esély arra, hogy a megbecsülést méltó módon tudjuk kifejezni. Itt már a személyes varázs elveszhet a hatalmas létszám miatt, így igazán jó lehetőséget ad az ajándékcsomag.

Milyen előnyökkel jár az ajándékcsomag, és mik a hátrányai?

Az előnyöket tekintve talán a legnagyobb ereje a “személyes érintésben” rejlik. Kicsit olyanná teszi az eseményt, mintha egy nagy család lenne a munkahelyi csapat. Emellett a márkaépítésben is nagy szerepe van, ami a saját logó elhelyezését jelenti.

Megteremtheti a pozitív munkahelyi légkört is, ami elégedettséget és boldogságot okoz a dolgozóknak. Mint minden éremnek, ennek is két oldala van. A számos előnye mellett van némi hátulütője is, mint például a költségek, a logisztika vagy az eltérő ízlések. Mindazonáltal tekinthetünk erre hosszú távú befektetésként, ami megtérül.

Minden vállalatnak nagy segítséget nyújthat egy gondosan összeállított ajándékcsomag.