Rendkívüli Hírek:

2024 február 24

Újraindul CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító

A biztosító csaknem két éve nem köthetett új szerződéseket, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019. októberében ezt megtiltotta egyebek mellett a szavatolótőke-szint helyreállításáig. Megjegyezték, hogy az EMABIT-ban a tőkeemeléssel, megfelelő tőketartalék képzéssel, fenntartással, és a megerősített kockázatkezeléssel, kontrollokkal megteremtették az alapját az újraindításnak.

A pénzügyi szolgáltató az induláskor vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatokkal is megjelenik majd. Polányi Zoltán, a CIG EMABIT vezérigazgatója a közleményben kiemelte, szakmailag rendkívül tartalmas időszakon vannak túl, az elmúlt időszakban nemcsak informatikai rendszereiket fejlesztették, de kiemelt figyelmet fordítotak arra is, hogy a működésük átlátható és teljes mértékben dokumentált legyen ismertette a távirati iroda.

A CIG EMABIT kárrendezési területének együttműködő partnere az országos hálózattal rendelkező DEKRA Expert Kft lesz. A közlemény szerint a CIG EMABIT várhatóan jövőre kezdi a lakossági termékeik értékesítését, 2022-ben már teljes körű, az üzleti és a lakossági szegmenst is lefedő biztosítási termékportfóliót kínálnak. Terveik szerint a lakossági termékek között a lakásbiztosítás, illetve a különböző gépjármű biztosítások – kgfb, casco – egyaránt megtalálhatók lesznek.