Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Jövőre készülhet el a Waberer’s logisztikai központja

Jövőre, a második fél évben készülhet el a Waberer’s 20 ezer négyzetméteres debreceni logisztikai központja. Tájékoztatta az MTI-t a logisztikai társaság, miután kedden lezárta a létesítménynek helyt adó, 57 ezer négyzetméteres építési telek megvásárlását.

A közlemény szerint a logisztikai központ fejlesztése jól illeszkedik a társaság 2027-ig szóló stratégiájába, melynek egyik alappillére az országos lefedettségű, korszerű és alacsony környezeti lábnyom mellett üzemeltethető raktárhálózat kiépítése. Megjegyezték: a tranzakcióval az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában folytatja a Waberer’s a terjeszkedést.

A raktárkomplexum a tervek szerint a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit elégítheti, valamint jelenlegi ügyfélkör kiszolgálását a kelet-magyarországi régióban. A tájékoztatás szerint a Waberer’s Ecseren épülő 47 ezer négyzetméteres logisztikai központjának átadása 2024 első felében várható. A telekvásárlást és a logisztikai központ megépítését a Waberer’s önerő mellett hitelfelvételből, illetve kormányzati támogatásból tervezi finanszírozni.

Jól teljesített a Waberer’s

A Waberer’s 2023 első kilenc hónapjában 527,2 millió euró konszolidált árbevételt ért el, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az EBIT a harmadik negyedévben csoportszinten 8,0 millió eurót ért el az előző évi 9,7 millió euró után, a kilenc havi kumulált EBIT 36,5 százalékkal 33,4 millió euróra nőtt. A Waberer’s részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvény árfolyama 1750 forint és 3940 forint között mozgott, szerdán a részvény 3700 forinton zárt.

Jövőre készülhet el a Waberer's logisztikai központja

Borítókép forrása: Shutterstock