2024 július 14

A McDonald’s is Kínára tesz

Az amerikai McDonald’s gyorsétteremlánc négy pékséggel és élelmiszer-beszállítóval, köztük a Bimbóval és a Tyson Foods-szal együttműködve közösen indít élelmiszerellátó bázist a közép-kínai Hopej tartományban.

A Hopej Hsziaokan városában szerdán üzembe helyezett intelligens ipari park több mint 300 ezer négyzetméteres területen, 1,5 milliárd jüan (mintegy 206 millió dollár) értékű beruházással épült. Az élelmiszer-előállítás, a csomagolás és a hűtőlánc-logisztika területein. Az ipari park a tervek szerint évente közel 300 millió kenyeret, 30 ezer tonna húskészítményt, 30 millió pékárut és kétmilliárd csomagolóterméket állít majd elő.

Phyllis Cheung, a McDonald’s kínaivezérigazgatója elmondta, hogy a gyorsétteremlánc 30 éve van jelen Kínában. Több mint hatezer éttermet nyitott, amivel az ázsiai ország a vállalat második legnagyobb és leggyorsabban növekvő piacává vált. Cheung szerint az élelmiszerellátást szolgáló intelligens park beindítása fontos lépés a kínai piacon való szerepvállalás elmélyítésében. Az ipari park tovább javítja a McDonald’s üzletek ellátási hatékonyságát, felgyorsítva továbbá a vállalat lokalizációját Kína középső és nyugati régióiban. „Az ipari parkban az egyes láncszemek átlagos automatizálási aránya meghaladja a 70 százalékot” – mondta el Cheung. Hozzátette, hogy a parkban olyan technológiákat alkalmaztak, mint az IoT (Internet of Things, a dolgok internete). És a Big Data – ismertette a távirati iroda.

Ezeket a hatékonyabb integráció elérése érdekében használják. A nyersanyagoktól kezdve, a gyártáson és a raktározáson át, a logisztikáig és a hűtőlánc elosztásáig. Lehetővé téve a teljes folyamat adatainak valós idejű nyomon követését.