Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

„A Twitter csak 33%-át éri annak, mint amennyiért Musk megvásárolta”

A Fidelity szerint a Twitter jelenleg már csak 33 százalékát éri annak, mint amennyiért Elon Musk korábban megvásárolta.”

Elon Musk tavaly 44 milliárd dollárért vette meg a Twittert, de a Fidelity szerint most sokkal kevesebbet ér a vállalat. A Twitter jelenleg körülbelül egyharmadát éri annak, mint amit Elon Musk milliárdos tavaly fizetett érte. – állítja a Fidelity.

Musk tavaly év végén 44 milliárd dollárért vásárolta meg a közösségi médiavállalatot. A milliárdos ekkor azt állította, hogy a Twitter nem termel pénzt. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója később elismerte, hogy tavaly októberben „túl sokat” fizetett a Twitterért. „Bár nyilvánvaló, hogy én és a többi befektető nyilvánvalóan túl sokat fizettünk a Twitter-ért” – mondta Musk. Ugyanakkor Musk hozzátette, hogy a vállalat „hihetetlen potenciállal” rendelkezik.

Elon Musk

Egy idén kiszivárgott e-mailben az szerepelt, hogy a Twitter értéke márciusban 20 milliárd dollár alatt volt, vagyis kevesebb mint a felét sem érte annak, amit öt hónappal korábban fizetett érte Elon Musk.

A Twitter komoly pénzügyi problémákkal küzd mióta a Tesla vezér megvásárolta a céget. 2021-ben, egy évvel a felvásárlás előtt, a Twitter bevételének 90 százaléka reklámokból származott. A Twitter korrigált nyeresége és a teljes bevétele pedig decemberben nagyjából 40 százalékot esett vissza az előző évhez képest.  -derült ki a Wall Street Journal jelentéséből.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com