2024 április 22

A háború kirobbanása óta nem volt ilyen értékes az ezüst

Az ezüst piacán jelentős változások mentek végbe. Magunk mögött hagytuk a 20 dollár alatti értékeket, és teljes uralma alá hajtotta az árfolyamot a bullish szentiment. Hatalmas meglepetést okozott a múlt heti kereskedés is, hiszen gond nélkül törtük át a decemberi és a januári hónapokban kialakult konszolidációs zónát 23,5 és 24,5 dollár között. Az árfolyam az év elején két hónapig küzdött ezen akadály átlépésével, mielőtt teljesen be nem zuhant a piac. Most viszont pár nap alatt legyűrte, de ez rengeteg erőt kivett a bikákból, és az árfolyam kissé elakadt. Elveszett a momentum, és múlt hét kedd óta nem tudtunk feljebb kúszni. Jó hír viszont a befektetőknek, hogy a 25 dolláros szintet erősen tartják a bikák.

Gyarapodhat tovább az ezüst, vagy készüljünk a korrekcióra?

Az ezüst eddig jól tartja magát, és minden esély megvan rá, hogy folytatja útját észak felé, akár mindenféle korrekció nélkül. Ha momentumot szerez és a múlt heti magasságok – 25,12 dollár – fölé emelkedik, az bullish kitörést válthat ki. Bár a szakértők óvatosságra intenek, tagadhatatlan, hogy az ezüst bullish hangulatban van, és az emelkedés folytatódhat, akár korrekció nélkül, akár egy esetleges korrekciót követően. A rali folytatása esetén egy nagyon jelentős zóna várja majd a bikákat a tavaly március 7-én feljegyzett 27 dollár környékén, amelyet a háború okozta pániknak köszönhetően ért el a nemesfém. Egy sokkal távolabbi, de annál jelentősebb zónát pedig a 2020-2021-es évek rekordértékeinél, 28 dollár közelében láthatunk.

(www.shutterstock.com)

A volatilitás nemsokára visszatérhet a piacra, és a 25 dollár közelében rengeteg zajra számítanak a szakértők. Ezenkívül szem előtt kell tartani, hogy az ezüst kissé különbözik az aranytól abban az értelemben, hogy nagy szerepet játszik ipari fémként is. Ezért amikor az ezüst árazásáról van szó, szemmel kell tartanunk a gazdaság állapotát. Egy lassulás esetén nagyon valószínű, hogy az ezüst árfolyama is nagy ütést kap. Abban az esetben, ha éles fordulat éri a szentimentet, akkor 24 dollár körül lelhetünk erős támogatásra. Ez alatt pedig az előző konszolidációs időszak alja adhat támaszt, a 23,50-es szint. A dollár index továbbra is tartja magát a 102-es érték körül, azonban egy erősebb zuhanás megtámogathatja az ezüst árfolyamát.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock