2024 július 22

Háború – megdöbbentő adatokat közölt Ukrajna

Háború, szombati áttekintő: Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az ukrán katonai vezetés szombaton közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 331 ezer főt veszített el.  

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 1070 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 331 ezer főt veszített el. 

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 331 110 katonát veszített el. Kijev szerint csak a pénteki nap során további 1070 orosz katona veszítette életét.

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az orosz hadsereg 2022 februárja óta már több mint 331 ezer katonát veszített el.

Háború - orosz ukrán

Megjöttek a friss számok – berobbant az áldozatok száma    

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 331 110 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. 

Tavaly ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, majd az elmúlt hetekben már 200-300 ezer fölötti adatokról szóltak a jelentések. Múlthéten 323 ezerről szóltak a híradások, mára pedig már 331 ezer fölé kúszott a szomorú adat.

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább további 1070 orosz katona esett el. Ez kirívóan magas adat. Az elmúlt hetekben szinte mindennap 400-600 fő között alakult az elesett orosz katonák száma az ukrán vezetés tájékoztatása szerint.

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 7 harckocsit, 13 páncélozott járművet és 10 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 5571 tankot, 10385 páncélozott járművet, 7941 rakétatűzérségi rendszert, 323 repülőgépet és 324 helikoptert.  

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine  

Borítókép forrása: www.shutterstock.com