2024 április 22

Bahmut – brutális veszteségek

Nem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti háború, egyre intenzívebbek a harcok Bahmut térségében. A szombat reggel közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 670 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 202 ezer főt veszített el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 202 430 katonát veszített el. Csak az elmúlt 24 órában további 670 orosz katona esett el.

Dúl a háború, intenzív küzdelem Bahmut térségében

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az elmúlt időszakban Bahmut térségében egyre intenzívebb összecsapások történtek. Rengeteg emberéletet követelt már a háború és a helyzet napról-napra egyre rosszabb. A legutóbbi jelentések szerint körülbelül 100 ezer orosz katona halt meg a Bahmut elfoglalásáért folytatott csatában.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 202 430 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk, ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, mára már a 202 ezret is átléptük. 1 héttel ezelőtt 198 ezer főről szóltak a jelentések.

Az elmúlt hónapokban az egyre intenzívebb összecsapások következtében egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés szombat reggeli tájékoztatása szerint csak a pénteki nap során legalább további 670 orosz katona esett el.

orosz ukrán háború
(www.shutterstock.com)

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 elveszített legalább 4 harckocsit, 5 páncélozott járművet és 19 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 3781 tankot, 7382 páncélozott járművet, 3229 rakétatűzérségi rendszert, 308 repülőgépet és 294 helikoptert. Brutálisan magasak ezek a számok, számos ország hadseregének összesen nincsen ennyi katonai felszerelése.

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Borítókép forrása: Shutterstock