2024 július 25

Ilyenkor sem csitul a háború

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 570 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 177 ezer főt veszített el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 177 680 katonát veszített el. Csak a pénteki nap során további 570 orosz katona esett el.

A húsvéti ünnepek alatt sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó harcok során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 177 680 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk, ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Mára átlépte a 177 ezret. Az ukrán katonai vezetés szombat reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább 570 orosz katona esett el.

orosz ukrán háború
(www.shutterstock.com)

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 elveszített legalább 3 harckocsit, 4 páncélozott járművet és 5 légvédelmi rendszert. Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 3636 tankot, 7020 páncélozott járművet, 2727 rakétatűzérségi rendszert, 307 repülőgépet és 292 helikoptert.

Forrás: Teletrader, Facebook –   General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Borítókép forrása: Shutterstock