2024 május 21

Ugrik a Bitcoin a globális pánik közepette

A Bitcoin árfolyamában meredek emelkedést figyelhettünk meg az elmúlt napokban, az árfolyam átlépte a 27 ezer dolláros szintet.

A Bitcoin árfolyama múlt péntek óta emelkedik, az igazán látványos rally azonban a bankkrízis kirobbanását követően kezdődött el. Már hétfőn durván 10 százalékkal erősödött a kriptoeszköz, ezzel az árfolyam újra át tudta lépni a 24 ezer dolláros szintet. Kedden és pénteken is nagyobb mértékű kiugrás volt megfigyelhető. Pénteken ismét több mint 8 százalékot erősödött a Bitcoin.

Bitcoin
Shutterstock

A főbb kriptovaluták tovább emelkedtek a volatilis piaci körülmények között, a Bitcoin 2022 júniusa óta először lépte át a 27 000 dolláros szintet. Az amerikai és európai részvényindexek jellemzően veszteséggel zárták a hét utolsó kereskedési napját az újabb pénzügyi válsággal kapcsolatos aggodalmak közepette. A kriptovaluták mellett a nemesfémek és egyes technológiai részvények ára is megugrott. A befektetők biztonságot kerestek.

Péntek éjjel a kriptovaluta árfolyama megközelítette a 27.8 ezer dolláros szintet is. Múlt pénteki 19.5 ezer dolláros lokális mélypontjáról mostanra több mint 40 százalékot rallyzott a Bitcoin. Január elején még 17 ezer dollár alatt jegyezték a piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovalutát. Ezen szintekhez képest több mint 60 százalékot ugrott az árfolyam.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás

Borítókép forrása: Shutterstock