2024 július 20

Bitcoin árfolyam – Zuhant a kriptopiac, ezután jöhet az emelkedés?

A Bitcoin árfolyam (BTC) szerdán az európai reggeli órákban 60 000 dollárra esett. Ez 4%-os esést jelent az elmúlt 24 órában. A BTC-t érintette a legsúlyosabban a kriptofőbb kriptodevizák csökkenése közepette. A szélesebb digitális eszközpiac a CoinDesk 20 Index (CD20) által mért értéken közel 3,3%-ot esett.

BTC ETF áramlás vége okozta a Bitcoin árfolyam esést

A csökkenés azután következett be, hogy az amerikai spot BTC ETF-ek ötnapos beáramlási sorozatot szakítottak meg. Kedden 13 millió dollárnyi kiáramlást regisztráltak. Aggodalomra ad okot a megszűnt Mt. Gox kriptotőzsde kiosztásaiból eredő további eladási nyomás is.

„Az Mt Gox kibocsátás is a tervek szerint ezen a héten fog megtörténni” – mondta a QCP Capital. „Ez az akár 140.000 BTC-s túlsúly továbbra is nyomasztani fogja a piacokat, különösen mivel a kibocsátás pontos ütemezése jelenleg nem ismert”.

Az amerikai választási témájú mém tokenek is megütötték a levét, több is közel 95%-kal esett a csúcsárakhoz képest. A Solana alapú Jeo Boden (BODEN), amely Joe Bidenre játszik, 70%-ot esett az elmúlt héten, a CoinGecko adatai szerint. A BODEN az elmúlt 30 napban 80%-ot esett, és visszatért a legutóbb március elején látott szintre, amikor csak kibocsátották. Még a Donald Trump-témájú tokenek is csökkentek, annak ellenére, hogy Trump választási esélyei a vita után megugrottak.

A politikai pénzügyi (PoliFi) szektor az elmúlt 24 órában 11%-kal zsugorodott, ellentétben a június 27-i vitát követő rallyra vonatkozó várakozásokkal. Austin Freimuth, a Messari kutatási elemzője szerint a jelentős esemény az lehet, hogy Trump kiválasztja a jelöltjét, amennyiben ez új mémérmék létrehozását váltja ki.

A kriptoipar jelentős növekedési szakaszba kezd, és sokkal jobb helyzetben van, mint két évvel ezelőtt volt – állapította meg az Architect Partners befektetési bank a múlt héten közzétett negyedéves jelentésében. A kriptoipar értéke az első félévben több mint 750 milliárd dollárra emelkedett – közölte a cég.

A jelentés a kriptót „az internet mostohagyermekének” nevezte, és azt mondta, hogy „meghaladja az internet értékét a két iparág életciklusának ugyanezen szakaszában”. A kriptopénz és az internet, amelyek mindkettő diszruptív technológiák. Nagyon hasonló jellemzőkkel bírnak – áll a jelentésben, megjegyezve, hogy a kriptopénzpiac sokkal gyorsabban lábadozik az úgynevezett kriptotélből, mint ahogy az internet a dotcom-buborék 2000-es kipukkanása után talpra állt – írja a coindesk.

Napi chart

  • A grafikon a Bitcoin árfolyam, valamint a valuta újabb eladásait mutatja, miután a bikáknak nem sikerült megvetniük a lábukat az ereszkedő trendvonal felett, amely a 72 000 dollárról való visszalépést jellemzi.
  • Az április végi 56 500 dolláros mélypontról induló vízszintes vonal a következő jelentős támasz.