2023 március 21

VOLT Fesztivál: jön a Knife Party és Bonobo is

„A legtöbben arra kíváncsiak, hogy az idei nyáron hol rendezik meg a 21. VOLT Fesztivált. Marad-e a soproni Lővérekben vagy a városban új helyre költözik? Ezzel kapcsolatban április 4-én sajtótájékoztató keretében árulnak el minden részletet a szervezők” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az idei VOLT vendége lesz július 3. és 6. között a feloszlott Pendulum kulcsfiguráit tömörítő sikeres elektro house duó, a Knife Party. Színpadra lép az elektronikus hangzású indie pop zenekar, a Turboweekend, élő előadással jön Simon Green, vagyis Bonobo, aki ez egyik legnépszerűbb dj-producernek számít. Sopronba érkezik a dubstep két nagy neve, a brit Skream, aki a Magnetic Man tagjaként a stílus legfontosabb előadói közé tartozik, és az osztrák Klangkarussell is.

A külföldi vendégek mellett idén száznál is több hazai produkció fellépését tervezik a VOLT-on. Ákos koncertjét már korábban bejelentették a szervezők, szintén a nagyszínpadon koncertezik a Tankcsapda, a Quimby, a Supernem, a Punnany Massif, a Brains és az Anna & the Barbies. A VOLT-ra összeállított programmal tér vissza a Kaukázus, először lép fel az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, ByeAlex, akárcsak Rúzsa Magdi és az idén tíz éves Anti Fitness Club.

Szintén koncertet ad júliusban Sopronban a Mary Popkids, a The [hated] Tomorrow, Odett, Majka és Curtis, a Bëlga, a Fish!, Ganxsta Zolee és a Kartell, a Kiscsillag, a Compact Disco, az Intim Torna Illegál, a Magashegyi Underground, a Nemjuci, a Soerii & Poolek, a Zagar és az idén 30 éves Pál Utcai Fiúk.

A 21. VOLT Fesztivál programkínálatából korábban mások mellett a Queens of the Stone Age, a Thirty Seconds to Mars, az Example, Jamie Woon, Parov Stelar, a Hurts, a Billy Talent, a Papa Roach, a Bullet For My Valentine, Sven Väth, Fritz Kalkbrenner, valamint a Gus Gus fellépését jelentették be a szervezők.