Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 25

Véget ért a tragikus történet

Megerősítették a hatóságok, hogy az öt embert szállító búvárhajó a Titanic közelében felrobbant. A fedélzeten mindenki az életét vesztette.

A nyomás győzött

Az utasok életben maradásának reménye csütörtökön kora reggel elenyészett, amikor a tengeralattjáró 96 órás oxigénkészlete várhatóan elfogyott a vasárnapi vízre bocsátást követően. Ezután a parti őrség bejelentette, hogy a Titanictól nagyjából 488 méterre roncsokat találtak.

„A hajót összepréselte a nyomás” – mondta John Mauger ellentengernagy, az első parti őrségi körzet parancsnoka.

Miután a hajó eltűnését bejelentették, az amerikai haditengerészet visszament és elemezte az akusztikai adatokat. A szakértők szerint a hangok „összhangban voltak egy robbanással a Titan közelében, közvetlenül a kapcsolat megszakadása előtt.” – mondta egy magas rangú haditengerészeti tisztviselő csütörtökön az Associated Pressnek.

Végzetes kalandvágy

Az OceanGate Expeditions, a tengeralattjáró tulajdonosa és üzemeltetője közleményben tudatta, hogy a hajón tartózkodó mind az öt ember, köztük a vezérigazgató és pilóta Stockton Rush „sajnálatos módon elveszett”.

A fedélzeten tartózkodott még egy neves pakisztáni család két tagja, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding brit kalandor és Paul-Henri Nargeolet Titanic-szakértő.

„Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély” – áll az OceanGate közleményében. „Gyászoljuk az életük elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek.”

Forrás: cnbc.com

Kép forrása: pixabay