2024 április 16

Van még szufla az aranyban

A részvénypiaci emelkedés ugyan régen kihúzta a sámlit az aranykurzus alól, s újabban a bizonytalan időszakokban sem aranyba menekülnek a befektetők. Mégis érdemes néha rápillantani a nemesfém chartokra. Mert akár technikai alapon is lehet némi keresnivalónk az aranypiacon.

Még nem fulladt ki az emelkedés

Az elmúlt két hétben jelentős pozitív korrekciót láthattunk az arany – mondta Varga Zoltán, az Equilor elemzője. Hozzátéve: ráadásul, 4 százalékos emelkedés ellenére sem biztos, hogy a jelenlegi szinteken kifullad a mozgás.

Egy érdekes technikai alakzat rajzolódott ki ugyanis a grafikonon – folytatta az elemző. Ezért amennyiben a következő napokban egy kisebb negatív korrekció jönne, érdemes lesz figyelni.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Most rajzolódhat a jobb váll

A chartra pillantva azt látjuk, hogy a narancssárgával jelölt fordított fej és vállak alakzat nyakvonala 1 258 dollárra tehető, s az alakzat jobb vállának kirajzolása most következhet – mondta.

A negatív korrekciót (jobb váll megrajzolása) követően az 1 258 dolláros szint szignifikáns áttörésével kapnánk vételi jelzést, ez esetben az alakzati célárfolyam 1 300 dollár fölé mutatna, de az 1 295 dollárnál található, erősebb ellenállási szint megérintésére mindenképpen számíthatnánk – tette hozzá.