2023 március 22

Van már lendület a kakaóban?

Novemberben megtört a kakaó április óta tartó emelkedő trendje. A kurzus kiesett a 2100 és 2200 dollár közti sávból. Vajon most merre mozdul az árfolyam? Érdemes már lehajolni érte? 

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”117″]

Megtört a lendület

November első felében 2200 dollárnál megközelítette idei csúcsát a kakaó, de aztán megtört a lendület – mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője. Hozzátéve: a kurzus kiesett a 2100-2200-as sávból, s egészen 1914 dollárig visszajött. Most a korábbi, 1800 és 2100 dollár közti sávban mozog.

A Fed már árazva van 

Bár a Fed szinte biztosra vett decemberi kamatemelése elvileg dollárerősödést ígér – folytatta. Ám ezt vélhetően már beárazta a piac, így inkább dollárgyengülés várható. Pláne, hogy a Fed most egy darabig jó eséllyel még önmagával lesz elfoglalva.

Ha azonban mégis erősödni kezdene a dollár, akkor az a többi árupiaci termékkel együtt a kakaót is eladói nyomás alá helyezné.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Tipp a sávozásra

A technikai kép alapján az 1800 dolláros sávalj érintése vagy közelítése várható, s ezeken a szinteken már érdemes lehet venni a kakaót, mert a sávban való mozgás is legalább 10 százalékos emelkedést ígér.

Ugyanakkor, ha letörne az 1800 dolláros támasz, akkor egy 10 éves szint esne el, ami azt jelentené, hogy rengeteg stop megbízás aktiválódna, s ott egészen 1500 dollárig nyílnának mélységek a kurzus alatt.