2023 március 20

Újra keresik a tehetségeket az A38-on

Nevezni a www.talentometer.hu honlapon lehet, a hajón sorra kerülő koncert-elődöntőkbe bejutók május 19. és június 23. között hat vasárnapon át mutatkoznak be a szakmai zsűri és a közönség előtt – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az A38 honlapján elkezdődött a közönségszavazás is, a legnépszerűbb előadók szintén bejutnak az elődöntőkbe. A tavalyi kezdeményezést folytatva borászati Talentométert is rendeznek, amelyen Magyarország legjobb 40 év alatti borászait keresik.

A közlemény felidézte, hogy tavaly és tavalyelőtt egyaránt mintegy 650 nevezés volt, számos zenekar és előadó (Bambi Beatz, Góbé, Vibekillaz, Szkítia, Zeropozitive) azóta szép sikereket ért el.

A jelentkezéseket április 10-ig a pop/rock, a metál, a világzene/népzene, a hiphop/reggae, valamint a dzsessz kategóriában várják. A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát, fotót valamint három saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várnak, ezeket a nevezéssel együtt a talentometer.hu-ra lehet feltölteni. A háromtagú zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség által szavazással a döntőbe juttatott tíz-tíz, összesen ötven zenekar és előadó a zsűri és a közönség előtt élőben bizonyíthat egy júniusig tartó koncertsorozat folyamán az A38 hajón. A széria vége június 23-án a döntő és a díjkiosztó gála lesz.

A pop-rock zsűri elnöke Varga Livius (Quimby), a dzsesszé Grencsó István, a metálé Tóth Gergő (Blind Myself), a hiphop/reggae-é Ganxsta Zolee, a világzene/népzenéé pedig Fehér Zsombor (Kerekes Band). A döntősök több százezer forint értékben szakmai díjakat és nyereményeket, kétezer kilométerre szóló turnébusz-bérletet, tévéfelvételt, klipforgatást, demófelvételt és stúdióidőt, fesztiválfellépéseket nyernek.