2024 május 23

Újabb bevásárlást jelentett be Mészáros cége

Még az idén nyáron átadják a Tiszapüspöki ipari parkban Magyarország legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező gabonafeldolgozó üzemét. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházással megvalósuló gyárban ezt követően évente 530 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Az üzem termelőkapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában: évi 250 ezer tonna izocukor mellett élelmiszeripari és gyógyszerészeti alkoholt, étolaj alapanyagot és GMO-mentes takarmány-alapanyagot állítanak elő. A Tiszapüspökiben gyártott élelmiszeripari alapanyagok 70-75 százalékban exportra készülnek.

Az Európai Unió cukorpiaci kvótaszabályozási rendszere idén októberben megszűnik. A cukorkvóta kivezetése és a hazai cukoripar bővülése kedvező befektetési és megtérülési környezetet biztosít az Opimus Group Nyrt. számára.

Olvastad már? Terjeszkedés a nukleáris iparban
Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb, a világ 8 országában jelenlévő hagyományos és nukleáris erőművi, vízkezelési- és vegyipari mérnöki, illetve kivitelezői tevékenységgel foglalkozó vállalatával lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentés értelmében a cseh Královopolská Ria (KP RIA) magyarországi leányvállalatában a két tőzsdei cég összesen 51 százalékos, többségi befolyást szerez.