2023 február 04

Új támaszokra helyezhet nyomást az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A nap nagy részében 454-es támasza fölött oldalazott az MTelekom árfolyama, zárás előtti órában szúrt le 450 alá, végül 452-nél tudott zárni. A 448-nál húzódó támasz tehát egyelőre nem esett el érdemben, de nehezedhet rá további nyomás, a várakozásoknak megfelelően számítani lehetett újabb lokális aljak érintésére. Amennyiben 448 nem esik ela folytatásban és sikerül kiépíteni egy bázist a közelében, elkerülhető a további gyengülés 434 irányába. Erre érdemes figyelni a folytatásban, fölfelé a rés visszatöltése és a 460 fölé kerülés javítana a rövidtávú kilátásokon.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Az 50 napos mozgóátlagtól távolodva újabb két pontot gyengült a távközlési vállalat árfolyama, egyelőre nem talál magára a 460 alá esést követően. A már említett 448-as támasz lehet a következő támasz lefelé, illetve az utolsó 434 előtt. Az indikátorok jelenleg bearish jelzésben, az MACD középvonalát törheti le, ha nem tud fölfelé fordulni a papír a folytatásban. Egyelőre tehát nem festenek túl jól a kilátások, 448 lehet a figyelem központjában az elkövetkező napokban. Ha a tegnapi érintéshez hasonlóan vissza tudja lökni az árfolyamot a folytatásban is, akkor lehet esély a 460 irányába történő emelkedésre a későbbiekben.

Heti

Jelentős gyengüléssel zárta a kereskedést az MTelekom árfolyama, 460 alá esett be és maradt is ott. Az elmúlt hónapokban látott rallyhoz képest ez így továbbra is csak mérsékelt korrekció, a 23,6-os fibo szintet érte el a papír. A hosszú távú emelkedő trend egyelőre nincs veszélyben, a csatornatetőtől érkező korrekció még húzódhat mélyebbre is. Egyelőre tehát még érdemes lehet várnia  vételekkel, de ha folytatódik a gyengülés, 450-nél és alatta már érdemes lehet keresni az esetlegesen megjelenő vételi jeleket.