2023 január 27

Újra fontos támaszánál az OTP – technikai elemzés

15 perces

Folytatta a gyengülést az OTP árfolyama, miután a nap elején hiába próbált visszakerülni 7000 fölé. Ezzel ismét 6850-es támaszához ért vissza, további nyomás alá kerülhet ez a szint. A piacnyitást követően jöhet kisebb felpattanás az értéktől, tekintettel az RSI extrémen túladott jelzésére. Ezt követően érdemes figyelni, hogy tud-e majd tartani a támasz vagy pedig további érdemi gyengülés következik a letörésével. Első körben 6700-ig nyílhat meg az út lefelé, de mélyebb célárak is elképzelhetőek a folytatásban, ha a napos chartra tekintünk.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Az 50 napos mozgóátlag alá kerülve érkezett meg 6850-hez a bankpapír árfolyama, ismét nyomás alá kerülhet ez a szint, és egyelőre nem festenek jól az esélyei. Az indikátorok lefelé mutatnak, 6850 letörése pedig a fej-vállak alakzat nyakvonalának elesését is jelentené. A tegnapi gyertya is kifejezetten bearish irányt jelez, összességében tehát negatív kilátásokkal folytatódhat a hét a papír számára. 6700-nál még van lehetőség megkapaszkodni, de a fej-vállak alakzat célára 6300-hoz mutat, így komolyabb gyengülés előtt is megnyílhat az út. A hosszú távú trendvonalat találjuk jelenleg itt, ami szintén komoly támaszt jelenthet majd.

Heti

Jól indult a hét az OTP számára, azonban a 7200-tól látott fordulással visszatért 6850-es támasza közelébe. Így mérsékelt emelkedés lett csak a hét mérlege az előző záró értékhez képest, a méretes felső kanóc pedig adhat még okot aggodalomra. 6850 alatt még 6700-nál húzódik lehetséges támasz, de ha ez sem tud tartani, akkor 6200 is célba vehető lehet a folytatásban. Fontos támaszok várnak tehát a papírra a héten.